trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,64
Zeer goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Sportvloertegel 'FIFTEEN' - 100x100 cm - 20 mm - Donkergrijs EPDM / Zwart SBR

Merk: IVOL
Leverdatum berekenen...
Live prijs: voor totaal
stuk(s)
Of reken direct af met:
  • 14 dagen bedenktermijn
  • Op rekening bestellen (bedrijven/organisaties)
  • Veilig betalen
  • Telefonische klantenservice
Productomschrijving

Deze sportvloer tegels met fijn oppervlak zijn perfect toe te passen in sportscholen en gyms. Het voordeel van deze tegels is dat ze onderling te verbinden zijn met optionele connectoren. Hierdoor hoef je geen lijm te gebruiken. De tegels hebben een gladder oppervlak in vergelijking met andere rubber tegels. Dat voelt niet alleen vele malen prettiger aan, maar is ook hygiënischer en makkelijker schoon te maken.

De grote fitness tegels van 100x100 cm zijn gemaakt van 20 mm dik rubber granulaat bestaande uit 85% zwart SBR en 15% donkergrijs EPDM. De tegels bieden een comfortabele, dempende ondergrond.

Fitness tegels van zwart en donkergrijs rubber granulaat

Dankzij de fijne structuur ogen de rubber tegels luxe en zijn ze erg slijtvast. Ondanks de egale look heeft het oppervlak toch een optimale anti-slip werking. Dat maakt de tegels uitermate geschikt voor crossfit, fitness, zware gewichten en vloeroefeningen.

Het absorberende vermogen van rubber tegels zorgt ervoor dat eventueel vallende dumbells en gewichten geen schade aan de vloer veroorzaken en dat het geluid ervan wordt gedempt. Daarom worden ze veelal toegepast wanneer er met zware gewichten getraind wordt zoals in homegyms, crossfitboxen en vrije gewichten zones. Ook cardio apparaten zoals crosswalkers en loopbanden kunnen op deze fitness vloer geplaatst worden.

Rubber sportvloer tegel 20mm

De sportvloer tegels zijn vervaardigd uit gerecycled SBR rubber gecombineerd met EPDM. SBR is een duurzame rubber variant die garant staat voor vele jaren aan gebruikersgemak met minimaal onderhoud. Met een stofzuiger of dweil kun je de vloer eenvoudig reinigen. Pas op met oliën en vetten, dat tast het rubber aan.

✔ Eenvoudig leggen zonder verlijmen (met behulp van los verkrijgbare connectoren)
✔ Oppervlak van fijn granulaat
✔ Genopte onderzijde
✔ Dempend en schokabsorberend
✔ Uitstekende antislip werking
✔ Geluid absorberend
✔ Comfortabel
✔ Slijtvast
✔ Veilig en niet giftig
✔ Neutrale geur
✔ Hygiënisch en eenvoudig te reinigen

Leggen van de zwart en donkergrijze fitness tegels met connectoren

Het plaatsen van de fitnessvloer is een redelijk standaard karwei. Door middel van (los verkrijgbare) connectoren kun je de tegels onderling verbinden. Daardoor kun je de tegels los op de bestaande vloer leggen. Hiervoor heb je geen lijm nodig. Per tegel zijn er 16 verbindingspunten en per zijde zijn er 5 verbindingspunten. Dankzij de connectoren blijven de tegels perfect op hun plek liggen.

Wil je de tegels met de ondervloer verlijmen? Dat kan met behulp van kit of met onze speciale dispersielijm voor sportvloeren. Op deze manier blijft de sportvloer zelfs bij zeer intensief gebruik goed op zijn plek liggen. Gebruik een scherp stanleymes en eventueel een liniaal of snijlat om de tegels op maat te snijden.

Veelzijdige toepassing rubber tegels

Naast gebruik in sportscholen, worden fitnessmatten vaak gebruikt bij exposities en beurzen. Maar ook voor bij skiliften of ijsbanen lenen de matten zich perfect. Verder is een fitnessvloer ideaal als je thuis een professionele fitness wilt inrichten.

Afmetingen 100 x 100 cm
Dikte 20 mm
Gewicht 19 kg per tegel
Materiaal EPDM (15%) + SBR (85%)
Kleur Zwart / Donkergrijs
Densiteit > 1000 kg/m3
Brandklasse Efl-S2
Geluidsreductie 21dB
Garantie 2 jaar

Meer informatie
SKU ST-011020100100FD
EAN 8720704603865
Kleur Donkergrijs
Afmetingen 100 x 100 cm
Dikte 20 mm
Koppelbaar Ja
Valhoogte (HIC waarde) Niet bekend
Reviews
Downloads
Hulp of advies nodig?
Neem contact met ons op